W.A.S. Whey Amino Shake Xplode Powder® OLIMP
Pyszny,ultraszybki czekoladowy shake aminokwasowy! Skoncentrowane źródła wysokiej jakości białka zajmują ugruntowaną pozycję, we współczesnym podejściu do żywienia osób aktywnych fizycznie a ich wykorzystanie w sporcie nie tylko zawodowym, ale i rekreacyjnym stale rośnie. Każdy dobrze wykształcony dietetyk z bogatym doświadczeniem zawodowym zajmujący się układaniem spersonalizowanych diet dla osób aktywnych fizycznie musi potrafić umiejętnie dobrać, tak, aby optymalizować je w kierunku najwyższej wydajności, efektywność procesów regeneracji organizmu po wysiłku i ograniczać ryzyko rozwinięcia procesów katabolicznych w tkance mięśniowej w okresie około wysiłkowym czy przedłużającego się postu. Różnorodność produktów białkowych oferowanych na rynku jest ogromna, naszym sukcesem jest dobór tego najbardziej zbliżonego do zakładanych celów.
W.A.S. Whey Amino Shake Xplode Powder® to profesjonalny produkt kierowany dla każdego, kto szuka wysokiej jakości błyskawicznie przyswajalnego źródła aminokwasów, mającego pomóc w przyroście i utrzymaniu masy mięśniowej, zwiększaniu efektywności redukcji tkanki tłuszczowej (m. in. poprzez promowanie uczucia sytości po jego spożyciu), utrzymaniu uczucia wysokiego poziomu energetycznego w trakcie wysiłku. Nieodzowny po przebudzeniu, wskazany do każdego posiłku, obowiązkowy po wysiłku.
Hydrolizat białek serwatkowych (WPH) zastosowany w W.A.S. Whey Amino Shake Xplode Powder® otrzymuje się przez enzymatyczne trawienie białek frakcji serwatkowej mleka. Dzięki zastosowaniu tego procesu długołańcuchowe białka o złożonej strukturze przestrzennej ulegają degradacji, do wolnych aminokwasów i prostych peptydów, które mogą być błyskawicznie wchłonięte w jelicie cienkim, w przeciwieństwie do wysoko ustrukturyzowanych białek (I). Obecność tak przygotowanego składnika powoduje, że organizm zaoszczędza znaczne ilości czasu i energii, których nie musi inwestować w trawienie produktu.
Jedynym uzasadnionym wyborem produktu aminokwasowego o najbardziej pożądanym profilu WPH, dostarczającego wszystkich 20 aminokwasów proteogennych jest skupienie się wyłącznie na produktach oferujących pełnofrakcyjne wysokie hydrolizaty białek serwatkowych, otrzymanych poprzez enzymatyczne trawienie: beta-laktoglobuliny, alfa-laktalbuminy oraz albuminy surowicy krwi. Wzorcowym produktem pod tym względem pozostaje W.A.S. Whey Amino Shake Xplode Powder®.
Właściwości:
- czekoladowy smak o niespotykanym dotąd na rynku, wyrazistym bukiecie i kremowej, delikatnej konsystencji
- doskonała rozpuszczalność
- ultra skoncentrowana dawka
- rozpuszczalny w małej ilości wody - tylko 50 ml - nie ma obciążania żołądka
- aż 45 porcji w słoju - to 2 miesiące treningów
- wielkość porcji dobrana do wagi ciała ćwiczącego
- farmaceutyczna jakość, zagwarantowana przez Olimp Laboratories
- rekomendacje sportowców Olimp Team
- produkt przeznaczony dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do rozwoju masy i siły mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie
- dawkowanie: 1 porcja dziennie (po przebudzeniu, między posiłkami, przed treningiem, po treningu lub przed snem) - w zależności od wagi ciała sugeruje się następujące dawkowanie produktu: do wagi 90 kg - 1 porcja 8 g, powyżej 90 kg - 1 porcja 16 g. Wielkość porcji dla danej wagi może być modyfikowana w zależności od indywidualnych potrzeb, planowanej intensywności wysiłku. 1 porcję 8 g (1,5 miarki) rozpuścić w 50 ml wody. Porcję 16 g (3 miarki) rozpuścić w 100 ml wody.
- spożyć zaraz po przygotowaniu
- nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia
- suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety
- zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia
- nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży, karmiących piersią lub w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu
- przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci
- waga netto 360g
Skład:
- 80% hydrolizat białek serwatkowych (z mleka)
- aromaty
- olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi
- substancje zagęszczające - guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy
- emulgator – lecytyna sojowa
- substancja przeciwzbrylająca – fosforan wapnia
- regulator kwasowości – kwas jabłkowy (dla wszystkich rodzajów smaków truskawkowych), sól kuchenna (dla wszystkich rodzajów smaków czekoladowych)
- substancje słodzące - acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany
- regulator kwasowości - chlorek potasu
- barwnik: koszenila (dla wszystkich rodzajów smaków truskawkowych), E 150c (dla wszystkich rodzajów smaków czekoladowych)
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.